overzangenvriendschap 01

Over de vereniging

Met ca. 100 leden is zangverenging Zang en Vriendschap al jaren een begrip in Emst en omstreken. De vereniging is ontstaan met de oprichting van Gemengd Koor Zang & Vriendschap op 10 september 1924. In 2019 vierden we ons 95-jarig jubileum met  een jubileumconcert in Theater Orpheus in Apeldoorn. Tevens bestond het kinderkoor dat jaar 70 jaar, en Dameskoor Song and Relation 50 jaar! We stevenen af op een jubileum van 100 jaar in september 2024. Achter de schermen zijn wij al bezig met ideëen voor een gedenkwaardig jubileumfeest!

We zijn aangesloten bij de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland (KBZON) en de Korenbond voor Lichte Muziek (BALK). 

Vijf koren onder één dak

In de loop der jaren is zangvereniging Zang & Vriendschap uitgegroeid van één naar onlangs vijf koren die allemaal begeleid worden door dirigent Marten van der Worp. De koren van zangvereniging Zang & Vriendschap zijn:

De leden komen niet alleen uit het dorp Emst (tussen Apeldoorn en Zwolle), maar ook uit de omliggende plaatsen. Alle koren repeteren wekelijks in Dorpshuis De Hezebrink in Emst en treden regelmatig op. Lees meer over de koren.

Krijg je net als wij ook zoveel energie van zingen?

 En ben je benieuwd of zingen bij één van onze koren misschien iets voor jou is?
Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze repetitieavonden in de Hezebrink in Emst!

gemengd koor blok

song and relation blok

in between blok

kinderkoor blok

contact

Neem voor meer informatie over lidmaatschap contact op met Voorzitter Jeremy Nijhof. Telefoon: 06-27842399 
Of e-mail: zenv-secretaris@hotmail.com

Locatie
Alle koren repeteren in Dorpshuis de Hezebrink:
Ds. Van Rhijnstraat 69 8166 AL Emst