Gemengd Koor

Over Gemengd Koor Zang & Vriendschap

Gemengd Koor Zang & Vriendschap is een begrip in Emst en omstreken. Dit koor bestaat al bijna 100 jaar (met opriching van de vereniging gestart op 10 september 1924)! Veel leden zingen al een groot deel van hun leven bij dit koor ,sommigen zijn al meer dan 70 jaar lid van de vereniging. Maar ook jonge aanwas weet Emst te vinden. Hierdoor blijft Gemengd Koor Zang & Vriendschap zich ontwikkelen en het publiek verrassen. Inmiddels telt het koor zo’n 40 enthousiaste mannen en vrouwen vanaf 18 jaar.

Repertoire

Zingen is leuk én verbindt. Dat weten de leden van Gemengd Koor Zang & Vriendschap als geen ander. Het verklaart dan ook meteen de naam van het koor. Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek. Ook nummers uit musicals en Nederlandstalige stukken komen aan bod. Gemengd Koor Zang & Vriendschap zingt meerstemmig. Dirigent Marten van der Worp begeleidt het koor op de piano.

Optredens

Plezier in het zingen staat bij het Gemengd Koor voorop. De donderdagavond is voor veel leden al jaren de vaste zangavond en een sociaal uitje. Ook treedt de leden verschillende keren per jaar op. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse voorjaars- en kerstconcert van de vereniging of tijdens (kerst)markten in de regio.

Repetities & contributie

Gemengd Koor Zang en Vriendschap repeteert elke donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur in Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst. De contributie bedraagt €20,00 per maand.

Toelatingseisen

  • Gemengd Koor Zang en Vriendschap is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder. De diversiteit in dit koor is groot.
  • Na je aanmelding volgt een stemtest. Je wordt dan bij de juiste stemgroep geplaatst.
  • Er mag gezongen worden met map.
  • Het repeteren is om fijn samen te zingen, maar zeker ook voor diverse optredens.
  • In dit koor is ook plek voor leden die wel willen repeteren, maar niet willen optreden (na overleg met de dirigent en het bestuur).

Daarnaast gelden de algemene toelatingseisen van de koren van Zang & Vriendschap.

Contact

Wil je meer informatie over het Gemengd Koor of lijkt het je leuk een keer mee te zingen?
Neem dan contact op met het secretariaat via mail: zenv-secretaris@hotmail.com