Song and Relation

Over Song and Relation

Song and Relation is opgericht als een dameskoor, en had in 2019 bijna 40 leden in de leeftijd van 18 t/m 60 jaar. In 2020 is er voor een nieuwe visie gekozen en is Song and Relation een gemengd koor geworden voor dames en heren vanaf 18 jaar! Het koor zingt voornamelijk vijfstemmig en op hoog niveau. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musical. Denk aan nummers van Aerosmith, Sting en Michael Bublé en nummers uit films en musicals zoals The Greatest Showman, The Lion King en Aïda.

Song and Relation bestond in 2019 alweer 50 jaar. Hoge zangkwaliteit en podiumpresentatie zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Tijdens de repetities besteden de leden dan ook veel aandacht aan choreografie, beleving en podiumpresentatie.

Optredens

Song and Relation treedt regelmatig op door het hele land. Het koor doet mee aan verschillende korenfestivals. In 2019 behaalde Song and Relation de vierde plaats tijdens het BALK TOPfestival voor lichte muziek in de categorie ‘Topklasse koren’ (de hoogste klasse). Een ander hoogtepunt was de deelname van het koor aan het tv-programma ‘In Koor’ van Omroep Gelderland.

Repetities en contributie

Song and Relation repeteert elke donderdagavond van 20.30 tot 21.45 uur. De contributie bedraagt €20,- per maand.

Toelatingseisen

  • Dames en heren vanaf 18 jaar zijn welkom bij Song and Relation.
  • De koorleden van Song and Relation zingen zonder map en met choreografie. Het niveau bij dit koor ligt dus hoog. Leden worden daarom alleen binnen het koor geplaatst nadat er een stemtest is afgenomen.
  • Deelname aan elke repetitie is vereist (met uitzondering van een gegronde reden). Mocht er sprake zijn van veel verzuim, dan kan een koorlid (in overleg met het bestuur, de dirigent en de contactpersoon) worden uitgesloten van deelname aan een optreden.
  • Nog maar kort lid van Song and Relation? Deelname aan optredens gaat dan in overleg met dirigent en bestuur.

Daarnaast is er een aantal algemene toelatingseisen die voor alle koren van zangvereniging Zang & Vriendschap gelden.

Contactpersoon

Wil je meer informatie over Song and Relation of lijkt het je leuk een keer mee te zingen?
Neem dan contact op met het secretariaat via mail: zenv-secretaris@hotmail.com