• Kinderkoor

koren 01

  • Kinderkoor

Kinderkoor

Over het kinderkoor

Het Kinderkoor Zang en Vriendschap bestaat uit ongeveer 20 enthousiaste kinderen van 5 t/m 12 jaar. De kinderen zingen liedjes van Kinderen voor Kinderen, musicalliedjes en enkele liedjes uit de Top 40. Het Kinderkoor wordt net als de andere koren van Zang & Vriendschap begeleid door dirigent Marten van der Worp. Hij componeert ook veel eigen liedjes voor het Kinderkoor. Hip en helemaal van deze tijd! De nummers worden vaak opgevrolijkt met leuke gebaren en pasjes.

Tijdens de repetities wordt de dirigent ondersteund door een aantal moeders van de leden of andere leden van de zangvereniging. Zij helpen de kinderen bij de gebaren en danspasjes, maar zorgen ook voor de verdere begeleiding, het contact met de ouders en het regelen van optredens.

Iets voor jou?

Het Kinderkoor is opgericht in 1949 en bestaat dus al meer dan 65 jaar! In al die jaren hebben er al heel wat kinderen met heel veel plezier gezongen bij dit vrolijke koor. Vind jij zingen leuk? Kom dan vooral een keertje kijken bij één van de repetities! Je mag een maand lang vrijblijvend meedoen. Ken jij andere kinderen die het ook leuk vinden om te zingen? Neem ze dan vooral mee!

Optredens

Zingen is natuurlijk extra leuk als je dat voor publiek mag doen. Daarom treedt het Kinderkoor verschillende keren per jaar op, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse uitvoering(en) van de vereniging (in het voorjaar en met kerst).

Repetities & Contributie

Het Kinderkoor repeteert elke donderdag van 18.00 tot 18.45 uur in Dorpshuis de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst. Op de laatste donderdag van de maand zijn ouders van harte welkom om het laatste kwartiertje mee te luisteren. De contributie bedraagt € 10,- per maand.

Toelatingseisen

  • Het kinderkoor is bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar en/of tot en met groep 8.
  • Het kinderkoor zingt zonder map en met bewegingen die bij de gezongen nummers passen.
  • De kinderen uit groep 8 hebben de mogelijkheid om tijdens hun laatste jaar bij het kinderkoor ook bij jeugdkoor In Between te zingen. Tijdens dat jaar kunnen zij kijken of ze de overstap naar dat koor zouden willen maken. Deelname aan optredens van In Between is gedurende dit "stage-jaar" niet mogelijk (uitzonderingen in overleg met dirigent en bestuur).

Daarnaast is er een aantal algemene toelatingseisen die voor alle koren van zangvereniging Zang & Vriendschap gelden.

Wil je meer informatie over het kinderkoor of lijkt het je leuk een keer mee te zingen?
Neem dan contact op met het secretariaat via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Krijg je net als wij ook zoveel energie van zingen?

 En ben je benieuwd of zingen bij één van onze koren misschien iets voor jou is?
Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze repetitieavonden in de Hezebrink in Emst!

gemengd koor blok

song and relation blok

in between blok

kinderkoor blok

contact

Neem voor meer informatie over lidmaatschap contact op met Voorzitter Jeremy Nijhof. Telefoon: 06-27842399 
Of e-mail: zenv-secretaris@hotmail.com

Locatie
Alle koren repeteren in Dorpshuis de Hezebrink:
Ds. Van Rhijnstraat 69 8166 AL Emst