• Song and relation

koren 01

  • Zangenvriendschap Emst

Song and Relation

Over Song and Relation

Song and Relation is een dameskoor met bijna 40 leden in de leeftijd van 18 t/m 60 jaar. Het koor zingt voornamelijk vijfstemmig en op hoog niveau. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musical. Denk aan nummers van Aerosmith, Sting en Michael Bublé en nummers uit films en musicals zoals The Greatest Showman, The Lion King en Aïda.

Song and Relation bestaat in 2019 alweer 50 jaar. Hoge zangkwaliteit en podiumpresentatie zijn in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Tijdens de repetities besteden de leden dan ook veel aandacht aan choreografie, beleving en podiumpresentatie.

Optredens

Song and Relation treedt regelmatig op door het hele land. Het koor doet mee aan verschillende korenfestivals. In 2019 behaalde Song and Relation de vierde plaats tijdens het BALK TOPfestival voor lichte muziek in de categorie ‘Topklasse koren’ (de hoogste klasse). Een ander hoogtepunt was de deelname van het koor aan het tv-programma ‘In Koor’ van Omroep Gelderland. 

Repetities en contributie

Song and Relation repeteert elke donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur en elke derde dinsdag van de maand van 20.30 tot 22.00 uur. De contributie bedraagt € 19,00 per maand. Voor de schoolgaande leden is dit € 12,50.

Toelatingseisen

  • Vrouwen van 18 t/m 60 jaar mogen zingen bij dameskoor Song and Relation. Vrouwen van 18 t/m 45 jaar kunnen zich aanmelden als lid van Song and Relation.
  • De koorleden van Song and Relation zingen zonder map en met choreografie. Het niveau bij dit koor ligt dus hoog. Leden worden daarom alleen binnen het koor geplaatst nadat er een stemtest is afgenomen.
  • Ieder lid van 50 jaar of ouder wordt geacht om deel te nemen aan de repetities van Gemengd Koor Zang & Vriendschap. Doel hiervan is om zo het gevraagde niveau van Song and Relation binnen de vereniging te waarborgen.
  • Deelname aan elke repetitie is vereist (met uitzondering van een gegronde reden). Mocht er sprake zijn van veel verzuim, dan kan een koorlid (in overleg met het bestuur, de dirigent en de contactpersoon) worden uitgesloten van deelname aan een optreden.
  • Op de leeftijd van 60 jaar eindigt het lidmaatschap van Song and Relation. Leden kunnen dan bij Gemengd Koor Zang & Vriendschap blijven zingen.
  • Deelname aan optredens is gedurende het eerste jaar niet mogelijk (uitzonderingen in overleg met dirigent en bestuur).

Daarnaast is er een aantal algemene toelatingseisen die voor alle koren van zangvereniging Zang & Vriendschap gelden.

Contactpersoon

Wil je meer informatie over Song and Relation of lijkt het je leuk een keer mee te zingen?
Neem dan contact op met Jeremy Nijhof, 06-27842399

Krijg je net als wij ook zoveel energie van zingen?

 En ben je benieuwd of zingen bij één van onze koren misschien iets voor jou is?
Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze repetitieavonden in de Hezebrink in Emst!

gemengd koor blok

song and relation blok

in between blok

kinderkoor blok

contact

Neem voor meer informatie over lidmaatschap contact op met Interim Voorzitter Jeremy Nijhof. Telefoon: 06-27842399 
Of e-mail: zenv-secretaris@hotmail.com

Locatie
Alle koren repeteren in Dorpshuis de Hezebrink:
Ds. Van Rhijnstraat 69 8166 AL Emst