Nieuw koor bij zangvereniging Zang en Vriendschap: popkoor Next!

Vocalgroup Next! is een koor voor dames en heren vanaf 18 jaar, die een stapje verder durven, willen én kunnen gaan. Zij zingen 4-, 5- of zelfs 6-stemmig, dit met pianobegeleiding óf a capella. Er komen verschillende genres en nummers aan bod, zoals Creep van Radiohead, Close to you van The Carpenters, maar ook een medley van Simon and Garfunkel nummers, een klassieker als Love of my life van Queen en een jazz-nummer: Fly me to the moon.

Creep Radiohead (klik op de foto om het nummer te luisteren)Foto Next 30 april Grote Kerk 2022

De instapleeftijd voor dit nieuwe koor is 18 jaar. Wanneer je besluit om bij dit koor te komen zingen zal de dirigent een stemtest doen. Dit houdt in dat de dirigent gaat luisteren naar je bereik en voor welke stemgroep je stem het meest geschikt is (sopraan, mezzo-sopraan, alt, tenor of bas). Er wordt ingezet op TOP prestaties. Nummers worden dan ook door de leden veelal vooraf ingestudeerd aan de hand van MP3´s; serieuze thuisstudie is dus een pré.

Popkoor Next! repeteert op dinsdagavond van 20.45 tot 22.00 uur in de Hezebrink, te Emst. Tijdens de repetities wordt gewerkt aan fine-tuning van de nummers, het samenbrengen van alle stemgroepen en het geven van de juiste sfeer aan een nummer. Ook zal er in de loop der tijd bij het instuderen van het nummer aandacht aan “performing” besteed worden.

De contributie voor dit koor bedraagt €30,- per maand. 

Op 4 april 2023 houdt Vocalgroup Next! een vrije inloopavond. Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren! Om 20.00 uur drinken we samen koffie/thee in huiskamer “De Heze” van de hezebrink. Daarna zingen we vanaf ca. 20.30 uur samen enkele nummers uit het repertoire van Next!. Wil je hier bij zijn? Geef je dan op via een mail naar zenv-secretaris@hotmail.com Je ontvangt dan van te voren ook enkele partituren en mp3’s. Zo kun je al een beetje voorbereid meezingen.

Past de datum van de bovenstaande inloopavond niet in je agenda kun je altijd op een andere dinsdag een keer komen. Dus lijkt het je leuk om bij dit nieuwe koor te komen kijken en enkele repetities mee te doen? Kom gerust op de dinsdagavond in de Hezebrink. Je bent in totaal 4 repetities gratis welkom!. Neem voor meer informatie contact op met ons op via: zenv-secretaris@hotmail.com.

 

logo Next